Manastir Tumane-Mir


Poštovanje svima,

Manastir Tumane beleži rekordne posete iz godine u godinu, i taj broj nikako ne opada. Jedan od razloga su upravo čuda koja se vezuju za ovo sveto mesto. Ovaj manastir poznat je po mnogobrojim situacijama, koje je ipak vrlo teško racionalno objasniti, poput čudotvorne ikone Majke Božje „Kurskaja” o čijem pomeranju ruke gore dole tokom rata devedesetih, svedoče brojni sveštenici i vernici. Istaknute su brojne različite vrste isceljenja i ozdravljenja vernika, i to uz pomoć molitvi koje su im iščitavali monasi.

Gde se nalazi?

Manastir Tumane je pravoslavni manastir Eparhije braničevske Srpske pravoslavne crkve čiji je arhijerej episkop Ignatije. Nalazi se u središnjoj Srbiji, tačnije na levoj strani Tumanske reke, na oko devet kilometara od Golubca. Manastir Tumane je smešten u podnožju golubačkih planina i okružen je šumom.

Moj doživljaj,

. U suštini nije teško doći do njega i svakako valja izdvojiti bar popodne za obilazak ovog svetog mesta. Manastir odiše toplinom, duhovnošću i mirom čak kažu da pomaže ljudima koji imaju zdravstvene probleme. Priroda oko manastira je netaknuta i prizori su jedinstveni, na slici koju sam napravio je padala kiša ali je osećaj kada ste prisutni jako topao i budi u vama smirenost, em zbog svetinje, em zbog raznih pejzaža oko manastira koji se pružaju kilometrima u nedogled. Posebno je fascinantno to što vas ovo mesto vraća u neko doba gde ne postoji napredna tehnologija i gde zlobi nije mesto, svi prisutni su bili spremni za razgovor, bili su poneseni nekom energijom gde niko nije hteo da zuri, da pominje probleme, naprotiv, blagostanje I mir su jedine koje odišu mestom kao mestom i ljudima koji su tu.

Mesta koja možda želite da posetite👇👇


Једно реаговање на “Manastir Tumane-Mir”

Leave a Reply

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: